شبکه NB-IOT ایرانسل، زیرساخت کشاورزی هوشمند ایران

  1. صفحه اصلی
  2. شبکه NB-IOT ایرانسل
  3. شبکه NB-IOT ایرانسل
NB-IoT چیست؟

اینترنت اشیا کم پهنا (Narrowband IoT ) یکی از فناوری‌های LPWAN است که این قابلیت را فراهم می‌کند تا تعداد زیادی از دستگاه‌ها و سرویس‌ها از طریق شبکه‌های سلولی به یکدیگر متصل شوند. هدف این فناوری تمرکز بر روی هزینه کم، دوام بیشتر باتری، پوشش در مناطق داخلی و پشتیبانی از تعداد زیادی دستگاه است که با بهره‌گیری از پهنای باند بسیار باریک 200 کیلوهرتزی (180کیلوهرتز به علاوه محافظ بین باند) می‌تواند نرخ انتقال قابل قبولی را فراهم کند.

پوشش شبکه:

بسیاری از “اشیا متصل” باید در مناطقی دور دست و با فواصل زیاد از ایستگاه‌های رادیویی شبکه سیار قرار بگیرند. در چنین مناطقی اگر پوششی نیز وجود داشته باشد معمولا آنقدر ضعیف است که باعث می‌شود حسگرهای IoT برای ارتباط با شبکه باتری بیشتری مصرف کنند. شبکه دور برد بهترین گزینه برای برقراری ارتباط است.

عمر باتری حسگرها:

شبکه NB-IoT به علت استفاده از پهنای باند کمتر، برد بسیار بالایی دارد که این امر مصرف انرژی را کاهش و عمر باتری حسگرها را افزایش می‌دهد. شبکه های ارتباطی قدیمی‌تر، از سازوکارهای صرفه جویی در مصرف انرژی پشتیبانی نمی‌کنند.

قیمت دستگاه های مورد استفاده:

بسیاری از موارد استفاده NB-IoT به دستگاه‌های ارزان قیمت نیاز دارند، نه فقط به دلیل کارآیی بالا، بلکه به دلیل جنبه‌های عملی نظیر نصب آسان یا خطر سرقت تجهیزات. شبکه NB-IoT به علت دارا بودن ویژگی‌هایی خاص مورد توجه اپراتورهای مخابراتی از جمله ایرانسل قرار گرفته است. بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، البرز، مشهد، تبریز، رشت، همدان، سنندج و… تحت پوشش شبکه NB-IoT قرار گرفته اند.

شبکه NB-IoT ایرانسل زیرساخت کشاورزی هوشمند ایران:

آنچه برای تحقق اینترنت اشیا و ارتباط دستگاه به دستگاه  (M2M) به عنوان بخشی از مفهوم وسیع اینترنت اشیا لازم است، بستری است که بتواند اطلاعات ارسال شده توسط تعداد زیادی دستگاه را دریافت و منتقل کند. شبکه NB-IoT ایرانسل، شبکه ای با برد بسیار بالا است که اطلاعات و داده‌هایی با حجم کم را بدون قطعی به سامانه‌های نرم افزاری یا مراکز داده انتقال می‌دهد. ویژگی‌های منحصر به فرد این شبکه باعث می‌شود باتری‌های مورد استفاده در تجهیزات و حسگرها طول عمر بیشتری داشته باشند. در گذشته از شبکه‌های رادیویی سیار متداول مانند GSM برای انتقال داده‌های کشاورزی هوشمند استفاده می‌شد که با توجه به مصرف انرژی بالای ماژول‌های GSM، این شبکه مخابراتی برای جمع آوری و انتقال داده حسگرها مناسب نیست. از این رو شبکه NB-IoT به عنوان بستری کارآمد برای پیاده‌سازی راهکارهای اینترنت اشیاء معرفی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اینوتکس 2024
This is default text for notification bar